04.11.2021 20:06:58

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 04 Kasım günü, Kayseri’ de basın açıklaması yaptı.

Basınımızın değerli temsilcileri,

Çok kıymetli dava arkadaşlarım, ticaret ve sanayi şehri Kayseri’de olmaktan son derece mutluyum.

Üretmeyi, çalışmayı seven Kayseri’lileri sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Çalışma arkadaşlarımla her hafta üç ilimizi ziyaret ediyoruz.

Bu hafta Kayseri ile başladık. Nevşehir ve Konya ile devam edeceğiz.

Gittiğimiz yerlerde, sivil toplum örgütlerini, sanayicileri, esnafları, çiftçileri ziyaret ediyoruz, çarşıyı, pazarı dolaşıyoruz.

Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden yurttaşlarımızın yüzde yüzünü kucaklıyoruz. Siyasetin bir nezaketi olsun, bir kalitesi olsun istiyoruz.

Bugün Türkiye siyasetinde sertlik var, nefret var, hakaret var. Biz bu durumdan şikayetçiyiz.Biz,camide, kışlada, okulda, karakolda ve adliyede siyaset yapılmasına karşıyız. Sağlık gibi, özel hayat gibi bazı konuların siyasete malzeme yapılmasını doğru bulmuyoruz.

HİÇBİR KİMSEYE VE PARTİYE KARŞI,

SİNKAFLI BİR KONUŞMA YAPILMASINI İSTEMİYORUZ.

Biz diyoruz ki; partilerimiz farklı olabilir ama vatan sevgisinde, insan sevgisinde birleşebiliriz. Siyasi çizgilerimiz farklı olabilir, ama vicdan, merhamet ve saygı çizgisinde birleşebiliriz.

Değerli basın mensupları,

Dün 3 Kasım 2002 seçimlerinin 19 yılıydı.

Ak Parti’nin iktidara gelişinin üzerinden 19 yıl geçti. 19 yıldır Ak Parti ne istediyse bu millet verdi.

Peki, Ak Parti bu ülkeye ne verdi? 19 yıldır tek başına iktidarda mı? Evet!

İstediği kanunu çıkarttı mı? Evet! Bürokraside istediğini atadı mı? Evet!

Bütçeyi istediği gibi yaptı mı? Evet! Sendika, medya, yargı baskısı olmadan ülkeyi yönetti mi? Evet!

Peki, 19 yılın sonunda, işsizlik azaldı mı? Hayır, daha da arttı. Ülkenin iç ve dış borçları azaldı mı? Hayır, daha da arttı. Gelir dağılımı düzeldi mi? Hayır, daha da bozuldu. Demokrasi ve hukukta ileri gittik mi?  Hayır, daha da geriye gittik.

AK PARTİ’NİN KARNESİ BUDUR.

AK PARTİ NE YAZIKTIR Kİ SINIFTA KALMIŞTIR.

Ak Parti’nin artıkülkeye verebileceği de,ülkeden isteyebileceği de bir şey yoktur.

19 yıl yönettikten sonra bana bir şans daha verin diyemez, geçmişi kötüleyerek veya suçu başkalarına yükleyerek sorumluluktan kurtulamaz.

Değerli basın mensupları,

Türkiye Değişim Partisi, sağ ya da sol bir parti değildir, ekmek, iş ve aş partisidir. Türkiye Değişim Partisi bayrağımıza bağlı olan, toprağımıza bağlı olan, inançlarımıza saygı gösteren, din farkı, dil farkı, örf farkı, kültür farkı gözetmeden bütün ulusumuzu kucaklayan, Türkiye Cumhuriyeti’nin en demokratik kitle partisidir.

Bizim çizgimiz vicdan, merhamet ve bereket çizgisidir.Halkın gündemi neyse bizim gündemimiz odur. Halkın gündemi işsizliktir,pahalılıktır.Geçim sıkıntısıdır, tarımdır. Diğer partiler, kim kiminle ittifak yapacak,Cumhurbaşkanı adayı kim olacak bunları konuşa dursun, biz, işsizliği, pahalılığı, yoksulluğu ve tarımı gündemde tutmaya devam edeceğiz.

İktidara gelir gelmez de bu sorunları çözeceğiz.

Bakın nasıl çözeceğiz. Hukukta ve demokraside evrensel kurallara uyarak güven ortamını sağlayarak çözeceğiz. Ekonomiyi ehil ellere teslim ederek çözeceğiz, ranta  değil, üretime önem vererek çözeceğiz.

Çiftçimizi, sanayicimizi, turizmcimizi destekleyerek çözeceğiz.

GÖSTERİŞE VE İSRAFA SON VEREREK ÇÖZECEĞİZ.

Şirketlere hazine garantisi değil,

Çiftçiye alım garantisi vererek çözeceğiz.

84 milyonun hakkını 84 kişiye yedirmeyerek çözeceğiz. Bunları yaptığımız zaman emin olun ki; Türkiye’miz bir Türkiye daha olacak, işçinin, memurun, emeklinin maaşı iki kat artacak, siftah yapmadan eve dönen esnaf, işsiz insan kalmayacak.

Türkiye varlığa, berekete, adalete ve huzura kavuşacak.Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

Allah’ım hakkımızda hayırlısını versin.

Allah’ım hepimizin yardımcısı olsun.