06.12.2021 12:12:44

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 06 Aralık Pazartesi günü, MYK Toplantısı öncesi basın açıklaması yaptı.

Basınımızın değerli temsilcileri,

Toplantımızı takip eden sevgili yurttaşlarım,

Çok kıymetli dava arkadaşlarım, hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.

Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerime, Suriye’nin Hatay’ımızla ilgili  hadsiz  açıklaması ile başlamak istiyorum.

Mustafa Kemal Atatürk’ün,  "Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz" diyerek aldığı Hatay’a göz dikenler şunu bilmelidir ki; Mustafa Kemal’in askerleri buradadır.  Hepimiz, Mustafa Kemal’in askerleriyiz.

Değerli basın mensupları, dövizden ve zamlardan başka bir şey  konuşamadığımız  bir hafta daha geçirdik. Öyle ki; ilkokul çocukları dahi döviz, faiz, enflasyon, Merkez Bankası konuşur oldu.

Çocuklar çocukluğunu yaşayamıyor,  gençler hayal kuramıyor. Ben en çok da buna üzülüyorum. Kasım ayında arkadaşlarımla  yurdumuzu kuzeyden güneye, doğudan batıya dolaştık. Bir ayda 12 ilimizi ziyaret ettik. Her yerde aynı manzara ve dertlerle karşılaştık.

Ne halimden memnunum diyene rastladık, ne ülke iyi yönetiliyor diyeni duyduk. Sayın Cumhurbaşkanı ve Ak Parti kadrolarının yaptıkları açıklamalarla bizim gördüklerimiz birbirini tutmuyor.

Belli ki Ak Parti artık milletten uzaklaşmıştır. Milletten uzaklaşan siyasi partiler, tarihin tozlu sayfalarında kalmaya mahkumdur.

Tarih hükmünü icra edecek ve Ak Parti tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır. Buna öncülük edecek olan, bunu sağlayacak olan parti de Türkiye Değişim Partisi olacaktır.

Değerli basın mensupları,

Polis memurlarımız, çok ağır şartlar içinde uzun ve düzensiz mesai yapıyorlar, ne kendilerine ne ailelerine vakit ayıramıyorlar. Görev yaptıkları yerlerde,  Ak Partili bazı yöneticilerin baskısına,  kibrine ve kötü muamelesine maruz kalıyorlar. Polislerimizin, bu ağır baskılara dayanamadığı intihar etme olaylarının arttığına dair  iddialar yaygın hale geldi.

Polislerin çalışma koşulları düzeltilmeli ve özlük hakları iyileştirilmelidir.

Değerli basın mensupları,

Sayın Erdoğan, müjde verirken dahi ayrımcılık yapıyor. Müjde olup olmadığı da ayrıca tartışılır.

SAĞLIK CAMİASI VE ÖĞRETMEN MAAŞLARINDA İYİLEŞTİRME YAPARKEN BİLE AYRIMCILIK YAPTI.

Sağlık çalışanlarını, doktorlar ve ötekiler diye ikiye böldü.

Öğretmenleri de öğretmen, uzman öğretmen, başöğretmen diyerek üçe böldü. Sağlık çalışanlarının ve öğretmenlerimizin maaşları ayrımcılık yapılmadan iyileştirilmelidir.

Ayrıca özel sektörde çalışan öğretmenlerimizin, taban ücret ve özlük haklarıyla ilgili talepleri de yerine getirilmelidir.

Öğretmen öğretmendir, özeli devleti olmaz.

Emeklilikte yaşa takılanlar konusunu da   bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Bu insanlar erken emekli olmak istemiyor, bu insanlar gasp edilen haklarını istiyor. Devlete düşen gasp etmek değil, hak vermektir.

GÜNDEMDEKİ BİR DİĞER KONU ASGARİ ÜCRETTİR.

Asgari ücret konusunda  partiler arasındaki rakam yarışa girmiyor, ama safımızı belli ediyoruz. Bizim safımız işçinin yanıdır. Üç sendika ne diyorsa o olmalıdır. Türkiye Değişim Partisi olarak, asgari ücretle ilgili iki konuya daha dikkat çekmek istiyoruz.

Birincisi, asgari ücret, asgari olmaktan çıkmış, normal ücret haline gelmiştir. İkincisi asgari ücretin altında maaş alan milyonlarca çalışan vardır. Bunları düzeltmenin yolu sendikalaşmadır. Biz sendika hak ve özgürlüklerin genişlemesinden yanayız.

Değerli basın mensupları,

Kurlardaki artış tüm canlıları etkiliyor. Sokakta ve evde yaşayan hayvanları beslemek iyice zorlaştı. Mama fiyatları son 1 yılda % 200 arttı. Can dostlarımızın mamalarındaki  %18 KDV’nin de düşürülmesi gerekir.

Kuraklık, gübre zamları başta olmak üzere artan maliyetler nedeniyle önümüzdeki yıl buğday üretiminde önemli bir düşüş olacağı anlaşılıyor.

Paramız var ki ithal ediyoruz diyen ithalatçı tarım bakanının ve  yetkililerin  buna bir çare bulması lazım. Ekmekle oyun olamaz, el akıl verir de ekmek vermez diye boşuna denmemiştir.

Ekmeğinin peşinden gidenlerin partisi olarak, ülkeyi yönetenleri ekmek konusunu ciddiye almaya davet ediyoruz.

Değerli basın mensupları,

Ülkeyi yönetenler, ekonomimiz büyüyor, ihracatımız artıyor diyor. Halk öyleyse biz niye geçim sıkıntısı çekiyoruz diye soruyor.

TÜİK enflasyonu yüzde 20- 21’de gösteriyor. Halk, TÜİK’e mi  inanayım  çarşı pazarda gördüğüme mi diyor.

Rakamlarla oynuyorlar, gerçekleri gizliyorlar, kelime oyunları yapıyorlar, ama ne yaparlarsa yapsınlar, mızrak çuvala sığmıyor. Güneş balçıkla sıvanmıyor.

Bal bal demekle de ağız tatlanmıyor, kur arttıkça sırtımızdaki yük daha da ağırlaşıyor. Her geçen gün değil artık her saat başı fakirleşiyoruz.

Dar gelirli, orta gelirli falan kalmadı. Ülkenin yüzde sekseni geçim sıkıntısı çekiyor, borç içinde  yaşıyor. İcra dairelerinde bekleyen dosya sayısı 23 milyona yaklaştı. Kurlardaki artış durdurulamıyor, üreticiler de satıcılar da fiyatlandırma yapamaz hale geldi.

Ödemelerde ciddi aksamalar yaşanıyor. Merkez Bankasının kura müdahaleleri sonuç vermiyor. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı da fayda etmedi.

Yeni bakana piyasalar değil sadece tek adam güveniyor. Merkez Bankası Başkanına da tek adam güveniyor. Bu yönetimin adı tek adam yönetimidir. Krizin adı tek adam krizidir. Yapılması gereken tek adam yönetimine son vermektir. Dünyada halk için refah yaratan tek adam yönetimi yoktur.

Tek adam yönetiminde yaşayanlar, zengin ülkelerin yoksul yurttaşı olmaya mahkumdur . Kimse Çin’e heveslenmesin. Kimse ucuz işgücü, düşük demokrasi hayalleri kurmasın. Türk milleti seçimini demokrasiden, laiklikten, insan haklarından, barıştan ve özgürlükten yana yapmıştır.

Kimse bizi geriye götüremez. Kimse bizi Çin’e döndüremez. Bizim istikametimiz bellidir.

Bizim istikametimiz Atatürk’ün açtığı yoldur.

Bizim istikametimiz; tam bağımsız Türkiye’dir.

Tek adam düzenini bozmadan Türkiye rahat edemez. Bir kişinin iradesi, Türkiye’nin kaderini belirleyemez.

Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetme hakkı bir kişiye bırakılamaz.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Biz, Türkiye Değişim Partisi olarak,  parlamenter demokrasiden yanayız.

Tarafsız Cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargı istiyoruz.

Allah’ım hakkımızda hayırlısını versin.

Allah’ım hepimizin yardımcısı olsun.