25.11.2021 12:34:13

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 24 Kasım 2021 Çarşamba günü, Van’da basın açıklaması yaptı.

Basınımızın Değerli Temsilcileri,

Çok Kıymetli Dava Arkadaşlarım,

Hepinizi Sevgiyle, Saygıyla Ve Muhabbetle Selamlıyorum.

Bugün Ekonomiye Ne Mi Oldu?

Birileri Servetine Servet Kattı.

Ev Almak İçin Para Biriktiren Vatandaş Ev Hayaline Veda Etti, Araba Almak İçin Canını Dişine Takan Genç Umutsuzluk Girdabına Kapıldı. Yakında Eşinin Dostunun Düğünü Olan Kara Kara Düşünmeye Başladı.

Asgari Ücretlinin Zaten Düşük Olan Alım Gücü Tamamen Bitti.

Öğretmenimiz, Polisimiz, Doktorumuz, İşçimiz Her Biri Gelişmiş Bir Ülkedeki Asgari Ücretliye Özenir Hale Geldi.

Doğmamış Çocuklarımızın Bile Borç Yükü Arttı. Telefon Almak İsteyen Genç Artık Daha Fazla Çalışmak Zorunda.

Otomobil Sahibi Dün Doldurduğu Deposunu Bugün Aynı Fiyata Dolduramayacak.

Babasından Oyun Konsolu Bekleyen Çocuğumuz Hayallerini Daha Da Erteleyecek. Peki Halkın Alım Gücü, Hayalleri, Sofrasına Koyacağı Ekmek Çalınırken Yetkililer Nerede? Ekonomiyi Yönetenler Nerede? Bu İşin Sorumluluğunu Kim Alacak?

Yaşananların Tek Sorumlusu Hükümettir, Dayatılan Sistemdir. Buradan Hükümete Çağrı Yapıyorum,Ekonomik Gerçeklere Ters Düşerek Aldığınız Kararlarla Ülkemizi Yönetemezsiniz. Teşhisiniz O Kadar Yanlış Ki, Tedaviniz Doğru Olamaz. Ülkeyi Yanlış Bilgilerinizle, İnatla Yönetemezsiniz.

Sayın Hazine Ve Maliye Bakanı,

Gerçekleri Sayın Cumhurbaşkanına Anlatamıyorsa Görevini Yapamıyor Demektir, O Zaman Neden Görevinize Devam Ediyorsunuz. Artık Buna Dur Demek Gerekiyor, Ülkemiz Freni Olmayan Araç Gibi Yokuş Aşağı Hızla Gidiyor.

Sayın Cumhurbaşkanı,

Yıllar Önce Tl’nin İtibarı, Benim Kişisel Meselemdir, Demişti. Bugün Bu Mesele Kalmamış Görünüyor. Faiz İndirimiyle Dolar Kurunu Yükselterek, İthalatı Kısıp, Cari Açığı Metazori Düşüremezsiniz. Ekonomi Hayatın Gerçeklerinden Ayrı Olamaz, Lütfen Hatalarınızdan Dönün Ve Milletimize Artık Bu Kadar Bedel Ödetmeyin.

Türkiye Değişim Partisi Olarak

Hedefimiz Ekonomik Yönden Sorunlarından Kurtulmuş, Hukukun Üstünlüğüne Dayanan Özgür Ve Demokratik Bir Ülkeyi, Birlikte Yeniden İnşa Etmektir. Bunun İçin Üç Temel Yapıya İhtiyacımız Var:

Tarafsız Cumhurbaşkanı,

Güçlü Parlamenter Rejim

Ve Bağımsız Yargı.

Değişmek Zorundayız, Her Açıdan Değişmek Zorundayız. Ülkemiz İçin, Geleceğimiz İçin, Çocuklarımız İçin Değişmeliyiz.

Medeniyetler Beşiği, Kültür Şehri, Van’da Olmaktan Sevinç Duyuyorum, Onur Ve Gurur Duyuyorum.

Sözlerime Başlarken,

Bize Yol Gösteren, Bize Işık Tutan, Bizi Geleceğe Hazırlayan, Bütün Öğretmenlerimizin, Öğretmenler Gününü Kutluyorum. Öğretmen Mutsuzsa, Öğretmen Sıkıntı İçerisinde Çalışıyorsa, Eğitim Ve Öğretimde Başarılı Olamayız. Tdp İktidarında, Öğretmen Maaşlarını Şu An Ki Rakamla 10 Bin Lira Olan Yoksulluk Sınırının Üstüne Çıkaracağız. Atanamayan Öğretmenlerin Hepsini Bir Yıl İçinde Atayacağız. Öğretmenlerimize Verilen Eğitim Ödeneğini Bir Maaş Tutarına Yükselteceğiz.

Değerli Basın Mensupları;

Biz Van’ı Yeni Keşfedenlerden, Van’ı Seçimlerde Hatırlayanlardan Değiliz. Van’ın Bütün Sorunlarını Biliyorum. Van Çevre Yolunu 10 Yıldır Bitiremediler. Dedaş’ın Keyfi Uygulamalarından Şikayetlerinizi Biliyorum. Dedaş’ın, Çiftçiyi Tehdit Etmeyi Bırakıp Aklını Başına Toplaması Lazım. Van, En Çok Göçmen Barındıran Şehirlerden Birisi Oldu. Van’da İşşizlik Zaten Had Safhada, Van’da Herkese Yetecek İş Yok, Aş Yokken, Van’ın Sırtına Göçmenleri Yüklemek İnsafsızlıktır.

Van’da Göl Var, Tarih Var, Kültür Var.

Van, Turizme Müsait, Hayvancılığa Müsait, Tarıma Bağlı Sanayileşmeye Müsait Ama Bunları Yapan Yok…

Kim Yapacak Bunları?

Milletvekilleri Yapacak. Peki, Milletvekilleri Ne Yapıyor? İktidardakiler, Ya Müdür Ataması Yapıyorlar, Ya Da Müdürleri Görevden Alıyorlar.

Neden Biliyor Musunuz?

Milletin Derdi, Onların Derdi Değil De Ondan. Tek Dertleri Yeniden Milletvekili Olmak.

İki Partinin Milletvekilleri,

Van’a Fabrika Kurulsun,

Van’a Turistik Tesis Açılsın,

Van’a Tarım Ve Hayvancılık

Projeleri Yapılsın. Bölgede Bir Serbest Bölge Kurulsun, İran’la Sınır Ticareti Artsın,  Van’ın Bir Şehir Stadı Olsun, Diye Uğraşacaklarına Birbirleriyle Uğraşıyorlar.

Neden Biliyor Musunuz?

Bölgeyi Tapulu Arazileri Sanıyorlar!

Vanlının Oyunu Ceplerinde Görüyorlar Da Ondan…

Basınımızın Değerli Temsilcileri,

Bir Yerde Bir Sorun Varsa, Bu Sorunun Adını Koymaktan Ve Bu Sorunu, Çözmekten Korkmayacak Tek Parti Biziz. Diğer Partilerin Ve Tüm Siyasi Görüşlerin Bagajları Dolu, Günah Defterleri Kabarık. Sadece Bizim Bagajımızda Ayrımcılık Yok. Biz Kimlikler Üzerinden Değil, Projeler Üzerinden Siyaset Yapıyoruz.

Tdp,

Barışı, Özgürlüğü,

Demokrasiyi, İnsan Haklarını,

Bireyin Mutluluğunu,

Kültürlerin Barış İçerisinde

Yaşamasını Savunanların Partisidir.

Bize Göre Her İşin Başı Barıştır. Barışın Olduğu Yerde Huzur Vardır. Onun İçin Türkiye’yi Barışa Barışa Büyüteceğiz, Türkiye’yi Barışa Barışa Değiştireceğiz Diyoruz…

Bir Kürt Yurttaşımız,

Kürt Gibi Yaşamak İstiyorsa, Bunun Kime Ne Zararı Var?

Bir Alevi Yurttaşımız,

Alevi Gibi Yaşamak İstiyorsa Bunun Kime Ne Zararı Var?

Bir Süryani Yurttaşımız,

Süryani Gibi Yaşamak İstiyorsa, Bunun Kime Ne Zararı Var?

Ülkemizi Korkulardan Ve Korkutanlardan Kurtarmamız Lazım. Bırakın Herkes Kendi Kimliğini Serbestçe İfade Etsin,

Bırakın Herkes Kendi İnanç, Kültür Ve Geleneklerine Uygun Yaşasın. Bırakın Herkes Düşüncesini Özgürce Dile Getirsin.  Bunun Şartlarını Sağlayacak Olan Parti, Tdp’dir.

Bunu Sağlamak İçin;

Önce Devletin Zihniyetini Değiştireceğiz. Bizim İktidarımızda Devlet Tarafsız Olacak, Bir Yurttaşını Bir Diğerine Tercih Etmeyecek. Bizim İktidarımızda Devlet Adil Olacak, Vicdanlı, Şefkatli Ve Merhametli Olacak.

Bizim İktidarımızda,

Devlet Elindeki Yetkileri, Yerel Yönetimlerle Paylaşmaktan Korkmayacak. En Önemli Sorunumuz; İşsizlik Ve Yoksulluktur. Bölge Hayvancılığa Uygunsa; Hayvancılık! Tarıma Uygunsa Tarım, Turizme Uygunsa Turizmle İlgili, İşletmeler, Tesisler Ve Fabrikalar Devlet Tarafından Yapılacak. Organize Sanayi Ve Küçük Sanayi Bölgeleri Kurulacak.

Organize Sanayi Bölgelerinde Mesleki Eğitim Liseleri, Meslek Yüksekokulları Açılacak. Bunları Gerçekleştirmek Kaynak Meselesi Değildir. Samimiyet Ve Vicdan Meselesidir. Allah’ım Bunları Gerçekleştirmeyi inşallah Bize Nasip Edecek.

Değerli Basın Mensupları,

Hepimiz Bu Ülkenin İnsanıyız. Bu Toprakların Çocuğuyuz. Farklı Partilere Oy Verebiliriz. Farklı Kökenlerden Gelebiliriz, Farklı İnançlara Sahip Olabiliriz! Ama Bu Ülke Hepimizin, Kimsenin Kimseden Fazla Hak Sahipliği Ve Üstünlüğü Yoktur. Bu Devlet, Edirnelinin De Devletidir, Vanlının Da Devletidir.

Hiç Kimse Merak Etmesin; Edirne’den Hakkâri’ye, Van’dan Muğla’ya Kadar Herkesin Karnının Doyduğu, Zengin Ve Bereketli Bir Vatan Sofrası, Hak Ve Özgürlük Dolu, Bir Demokrasi Sofrası Kuracağız. Hepimiz Bu Sofraya Oturacak, Ekmeğimizi Kardeşçe, Hakça, Adilce Bölüşeceğiz. Demokrasi Sofrasında, Barış İçinde Yaşayacağız.

Allah’ım Hakkımızda Hayırlısını Versin.

Allah’ım Hepimizin Yardımcısı Olsun.

Beni Dinlediğiniz İçin

Hepinize Teşekkür Ediyorum.