28.11.2021 14:05:02

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 26 Kasım 2021 Cuma günü, Kars’da basın açıklaması yaptı.

Basınımızın Değerli Temsilcileri,

Çok Kıymetli Dava Arkadaşlarım,

Kahramanlar Şehri, Serhat Şehri, Aşıklar Diyarı Kars’ta Olmaktan Son Derece Mutluyum. Kars’ın Yiğit İnsanlarını, Cömert İnsanlarını, Sevgiyle, Saygıyla Selamlıyorum.

Basınımızın Değerli Temsilcilerine Teşekkür Ediyorum.

Mahalli Basın Zor Günlerden Geçiyor. Çalışma Koşullarınızın İyileştirilmesini, Basının Özgür Olmasını, Gazetecilik Meslek Yasasının Çıkmasını, Yaşadığınız Maddi Zorlukların Giderilmesini, İstediğinizi Biliyorum. İnşallah İktidara Gelecek Ve Mahalli Basının Gelirlerinin Artmasını Sağlayacağız. Çalışanların Hakkını Ve Hukukunu Koruyacağız.

Geçen Hafta Karadeniz’deydim. Bu Hafta Doğu Anadolu’dayım. 11 Aydır Ülkemin Dört Yanında 90’dan Fazla Yeri Ziyaret Ettim. Sivil Toplum Örgütlerini, Çarşıyı, Pazarı Gezdim. Halinden Memnun Olan, Bir Allah’ın Kulu Yok. Her Yerde İşsizlikten, Zamlardan, Pahalılıktan Şikayet Var. Geçim Sıkıntısı Artık Dayanılmaz Hale Gelmiş.

Dolar Almış, Başını Gidiyor, Her Şeye Her Saat Başı Zam Geliyor. Ülkeyi Yönetenler Ne Yazık Ki Seyrediyorlar. Millete Dış Güçler Masalı Okuyorlar.

Dış Güçler Mi Dedi Size;

Köprülerin, Otoyolların İhalesini Avroyla Yapın, Hazine Garantisini Avroyla Verin Diye?

Dış Güçler Mi Dedi Size;

Hayvan İthalatına 10 Milyar Dolar Harcayın Diye? Sadece Bu Yılın İlk 10 Ayında 250 Milyon Dolarlık Büyükbaş Hayvan İthalatı Yaptınız. Bu Parayı Karslı Besiciye Vermediniz, Dış Güçler Dediğiniz Ülkelere Verdiniz.

Bir Torba Yem Olmuş 170 Lira,

1 Ton Saman Olmuş 1200 Lira,

Mazot Olmuş 9 Lira,

Karslılar Para Kazanamıyor, Geçim Sıkıntısı Çekiyor. İthalata Giden Bu Paraların Onda Birini Karslı Besicilere Verseydiniz, Karslı Da Kazanırdı. Türkiye’de Ete, Süte Doyardı. Karslı Üreticilerin, Tarım Kredi Kooperatiflerine Bankalara Borcu Var. Karslı Keyfinden Mi Borçlandı? Üretmek İçin Borçlandı. Hayvanı Para Etmedi, Ürünü Para Etmedi.

Buradan Yetkililere Sesleniyorum:

Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine, Bankalara Olan Borçlarının Faizlerini Silin. Anaparayı Da 1 Yıl Erteleyin. Bir Kere De Çiftçiden Yana Olun. Kars Kış Memleketi,

Kömürün Tonu 3500- 4000 Lirayı Bulmuş,

Bir Tüp 200 Lira,

Bir Torba Un 400 Lirayı Geçmiş,

Ülkeyi Yönetenler, Karslılar Nasıl Isınacak, Ne Yiyip, Ne İçecek Düşünmüyor. Onun İçin Ben Gittiğim Her Yerde, Türkiye’nin Paraya, Pula Değil, Vicdanlı Yöneticilere İhtiyacı Var Diyorum.

19 Yıldır Bu İktidara Verilen Destek, Sağlanan Kaynak, Vicdanlı Bir Yönetime Verilseydi, Türkiye Çok Güçlü Ve Zengin Bir Ülke Olurdu. Bunca Yoksulluk, Bu Kadar İşsizlik Olmazdı.Ama Ak Parti Bunu Yapmadı, Yapamadı. Çünkü Üretimden Değil, Ranttan Yana Oldular. 84 Milyonun Hakkını 84 Kişiye Yedirdiler. Har Vurup Harman Savurdular. Bu Kadar Uzun Süre İktidarda Kalınca, Ne Oldum Delisi Oldular. Ak Partiden Artık Ülkeye Hayır Gelmez. Ak Parti Gider, Türkiye Kendine Gelir.

Değerli Basın Mensupları,

Ülkemiz Çok Zor Günlerden Geçiyor. Koskoca Bir Ülke, Bir Kişinin Aklına Ve İnsafına Kaldı. Bir Kişi Ne Derse O Oluyor. Bu Tek Adam Yönetimi Değişmeden, Türkiye Rahat Edemez.

Tarafsız Cumhurbaşkanı,

Güçlü Meclis,

Bağımsız Yargıya Dayanan

Parlamenter Sisteme Geçmek Zorundayız.

Zor Günlerden Geçiyoruz. Ama Hiç Kimse Umutsuzluğa Kapılmasın. Türkiye Değişim Partisi, Ne Yapacağını, Nasıl Yapacağını Bilen Ehil Ve Vicdanlı Kadrolardır. İş Başına Geleceğiz Ve Bu Sorunları Biz Çözeceğiz. Bizim İktidarımızda Devlet Tarafsız Olacak, Bir Yurttaşını Bir Diğerine Tercih Etmeyecek.

Bizim İktidarımızda

Devlet Adil Olacak,

Vicdanlı, Şefkatli

Ve Merhametli Olacak.

Haksızlığa Ve Adaletsizliğe Son Vereceğiz. Bizim Tercihimiz Zenginden Yana Değil, Yoksuldan, İşsizden Yana Olacak.Zenginleri Doyurursak Fakirler Doyar, Doymayan Fakirler Değil, Doymayan Zenginler… Vergiyi Yoksulun Sofrasından Değil, Ayrıcalıklı Şirketlerden Alacağız. Ülkemizi Hukukun Üstünlüğü Ve Demokrasi İçinde Yöneteceğiz. Ekonomiyi Ehil Ellere Teslim Edeceğiz. Rant Ekonomisinden, Üretim Ekonomisine Döneceğiz.

Tarıma, Hayvancılığa,

Turizme Önem Vereceğiz.

Tarımla, Hayvancılıkla İlgili

İşletmeler Kuracağız.

Şirketlere Hazine Garantisi Değil,

Çiftçiye Alım Garantisi Vereceğiz.

Kimse Üç Yerden, Beş Yerden Maaş Alamayacak. Devlette Uçak, Lüks Araç Saltanatına Son Vereceğiz. Yolsuzluk, Gösteriş Ve İsrafı Bitireceğiz. Bunları Yaptığımız Zaman Emin Olun Ki; Türkiye’miz Bir Türkiye Daha Olacak, Türkiye Varlığa, Berekete, Adalete Ve Huzura Kavuşacak.

Beni Dinlediğiniz İçin

Hepinize Teşekkür Ediyorum.

Allah’ım Hakkımızda Hayırlısını Versin.

Allah’ım Hepimizin Yardımcısı Olsun.